pátek 23. ledna 2009

Jak nejlépe ovládat dotykový displej navigace?

Dnes už je možné snad každou autonavigaci ovládat pomocí dotykového displeje. Větším mužským prstům však ne vždy vyhovuje a ovládání tak může být složitější a plné chyb způsobené tím, že se ne vždy zadaří prstem trefit přesně tam, kam je potřeba.

Jistě to znáte – několikrát se snažíte trefit malou oblast na displeji, ale vždy se vám podaří trefit nějaké pole těsně vedle, takže se vrátit, mazat a znovu! To platí hlavně tehdy, když na malém displeji navigace se zobrazenou klávesnicí zadáváte město, ulici a číslo popisné adresy, kam se potřebujete dostat. (Tady je potom k nezaplacení funkce automatického navrhování zbytku adresy, kterou má např. Garmin a naopak nemá třeba řada Mio Moov).

Bříškem prstu tedy občas dá ovládání dotykového displeje zabrat. Jak to ale vyřešit? Můžeme použít stylus (tyčinka podobná tužce určená pro dotykové displeje). Ten však nebývá v dodávaném příslušenství a navíc – hledejte ho při řízení, že…? Je však jiný trik.

Nejjednodušší to mají ženy, které si často nechávají narůst delší nehty. Ano – ovládání displeje nehtem je něco úplně jiného. Najednou se trefíte přesně, displej reaguje správně hned napoprvé a ovládání se stává hračkou. Jenže co dělat, když dlouhé nehty nejsou zrovna něčím, co se považuje za společensky nejatraktivnější? Jak to řešíte vy? Ovládáte displej bříškem prstu, necháváte si delší nehty (nebo jen jeden) obecně nebo schválně kvůli navigaci? Používáte jiný předmět.

Při používání předmětů nebo nehtů však jednejte opatrně, pokud nechcete mít za chvíli poškrábaný displej.

Žádné komentáře:

Okomentovat